Lifestyle/travels

Campertrip Europa


Twee verliefde mensen. Een hond. Een camper.


Op 1 april 2019 startte ons avontuur. Toen stapten mijn lief Jos, de hond Boef en ik in onze geweldige camper en begonnen we aan onze rondreis door Europa.

In september 2018 kochten we een oude Fiat Bürstner uit 1998, die we volledig hebben opgeknapt en die we tot ons vertrek al zoveel mogelijk hebben gebruikt voor heel veel proefkampeersessies op de prachtigste plekken in Nederland en België.

We begonnen onze camperreis in Nederland en reisden via Frankrijk af naar Noord-Spanje. Vanuit daar reden we naar Italië, Slovenië, Tsjechië, Oostenrijk, Duitsland en helemaal  omhoog naar Scandinavië, waar we ons hebben laten verrassen door de overweldigende landschappen en prachtige natuur.

Hier kun je onze reis volgen.

Het idee om op reis te gaan ontstond al in september 2017. Jos, mijn lief, bracht het idee enthousiast en, zoals alleen hij dat kan ontkrachtte hij direct alle beren op de weg. Hoe langer ik erover nadacht, hoe enthousiaster ik werd. Ja, natuurlijk kunnen we op reis! Toen we na een kampeervakantie in de zomer van 2018 merkten dat we jaloers waren op iedere camper op de camping, was het snel duidelijk: onze reis wordt een campertrip!

 

Plannen maken en voorbereiden

Fase 1: De camper

Zoals gezegd kochten we een camper uit 1998. Die had wat opknapwerk nodig. Ieder kastje, frontje, stukje hout en stukje stof hebben we in onze handen gehad en aangepakt. De camper was nu bijna weer zo goed als nieuw. Ons nieuwe huis op wielen. Wij zijn trots.

Fase 2: De hond

Onze lieve hond Boef is niet perse dol op autorijden, dus zijn we direct na aankoop van de camper gestart met trainen. Een nieuw kussen, veel snoepjes, korte ritjes, hysterisch blij doen rondom en in de camper, langere ritjes en nog meer positieve conditionering moet ervoor zorgen dat Boef net zoveel geniet van de campertrip als wij.

Fase 3: Plannen

Wat wordt globaal gezien onze route, hoe lang blijven we maximaal weg, wat zijn per land de regels rondom honden, welke temperaturen moeten we rekening mee houden, wat willen we perse zien, wat moeten we nog leren over de camper en is alles goed geregeld? Plannen zijn we gelukkig erg goed in, we got this!

26-03-2019
Nog maar een paar dagen…

…en dan vertrekken Jos, Boef en ik op een prachtig avontuur. De camper staat helemaal klaar, thuis is alles geregeld en wij kunnen bijna niet wachten tot het zo ver is.

De eerste weken van de trip zullen we doorbrengen in Frankrijk. We doen de kust van Normandië aan, gaan logeren bij wijnboeren op het land en overnachten in natuurparken aan de mooiste wateren. Ik zal hier natuurlijk de foto’s delen.

Waar ik het meest naar uit kijk? De vrijheid die reizen met zich meebrengt en de illusie dat tijd niet bestaat. Zonder wekker wakker worden. Niet op mijn horloge hoeven kijken. Zonder haast. Ongelimiteerd samenzijn met mijn lief en onze heerlijke hond. Mediteren, veel bewegen, buiten zijn, in alle rust schrijven en alles fotograferen wat ik zie aan moois.


25-04-2019
Frankrijk

Op 3 april 2019 rijden we Frankrijk binnen. Zonder plan, zonder vooraf uitgestippelde route. We weten alleen dat we de natuur in willen. We willen ruige bossen, blauwe meren, kronkelende rivieren en brede stranden. Dat is gelukt. We doorkruisen Frankrijk van Normandië, naar Limousin, Limoges, de Lot en de Pyreneeën. Frankrijk was natuur, buiten zijn en genieten van de stilte. Onderstaand een mini-impressie, zodra het internet het toelaat volgen er meer foto’s. Wil je weten hoe deze eerste drie weken reizen voor ons persoonlijk waren? Dat lees je hier.


19-05-2019
Spanje

Tweeënhalve week brachten we door in Spanje, waarvan mijn moeder zes dagen met ons mee reisde. Vooraf besloten we ons te laten verrassen door Noord Spanje. Het enige wat we vooraf wisten is dat het een ongeëvenaard mooi gebied is met ietwat onvoorspelbaar weer. Beide werd bevestigd. We zagen in een week alle seizoenen voorbij komen en werden omver geblazen door de Picos, het Cantabrisch gebergte, de ruige kustlijnen en prachtige stranden. Onderstaand een impressie. Ons reisverhaal lees je hier.


03-06-2019
Frankrijk

We hadden nog een ronde Frankrijk tegoed. En wat een cadeautje waren ook deze weken. Het Lac du Saint Croix, de Gorges du Verdon en wederom prachtige meren en bossen. Onderstaand een impressie. Ons reisverhaal lees je hier.


10-06-2019
Italie

Italië bleek ook nu weer een heerlijk vakantieland. In het noorden is het even zoeken naar geschikte campings, maar het Comomeer en het Gardameer stellen niet teleur. Onderstaand een impressie. Ons reisverhaal lees je hier.


18-06-2019
Slovenie

De grootste verrassing van onze trip so far. Wat een heerlijk land is Slovenië. Mooie gebergtes, turquoise meren, dichte bossen, vriendelijke mensen en geweldige campings. Hier komen we zeker nog eens terug. Onderstaand een impressie. Ons reisverhaal lees je hier.


21-06-2019
Tsjechie

Precies op de helft van onze reis waren we in Tsjechië, waar we bezoek kregen van (schoon)zus, zwager en nichtje, ook een weekje niet reisden en ons in de mooiste bossen begaven die we ooit hebben gezien.


19-08-2019
Scandinavie

We sloten onze droomreis af in Scandinavie en bezochten Denemarken en Zweden. Naast oneindige bossen, talloze meren en ruige landschappen maakten we kennis met wilde beren en elanden. Wat een afsluiter. Meer lezen over wat de reis ons persoonlijk heeft gebracht? Dat lees je hier.


Recent bekeken portfolio's