Theaterproject NAS Rotterdam


Samen met theatermaakster en zangeres Wendy Hoogendijk heb ik een theatervoorstelling gemaakt met bezoekers en vrijwilligers van de Nico Adriaans Stichting, stichting voor dag- en nachtopvang in Rotterdam. Medio februari 2019 stonden we maar liefst vier keer in het theater met een voorstelling over de liefde. Shakespeares Romeo en Julia werd gemengd met persoonlijke liefdesverhalen van de spelers, waardoor een uniek en vooral authentiek theaterstuk ontstond.

Theaterproject Wendy Hoogendijk en Eva Kruijs
 

Aankondiging Romeo & Claudia

Na eerdere succesvoorstellingen Jozef & Petra en Mijn Rotterdam bracht Theatergroep NAS een nieuwe voorstelling: Romeo & Claudia. Een voorstelling over liefde, het lot en de pot met goud aan het einde van de Kruiskade.

De Nico Adriaans Stichting (NAS) is een stichting voor maatschappelijke opvang in Rotterdam die de meest kwetsbare Rotterdammers opvangt en begeleidt.

Theatermaakster/zangeres Wendy Hoogendijk en schrijfster/fotografe Eva Kruijs hebben met bezoekers en vrijwilligers van de NAS een authentieke en Rotterdamse voorstelling gemaakt over de liefde, waarbij Shakespeares Romeo en Julia werd gemengd met persoonlijke verhalen van de spelers.

Romeo & Claudia is een ontwapenende voorstelling geworden die ontroert, liet lachen en heeft doen nadenken over thema’s als liefde, het lot en de maakbaarheid van het leven.

Eva Kruijs verzorgde de fotografie gedurende het voortraject van het project, Johannes Odé maakte foto’s van de voorstelling (zie onderstaand) en hij en Eva Kruijs samen portretteerden de spelers op persoonlijke wijze, waarbij Johannes fotografeerde en Eva schreef. De credits voor de vormgeving gaan naar Yolet Luijendijk.


Vier keer stonden we maar liefst in het theater. En wat was het een succes. Zoveel positieve reacties van het publiek! ‘Authentiek’, ‘ontroerend’, ‘liefdevol’ en ‘humoristisch’ waren slechts een paar ervan. De spelers hebben genoten van de ervaring op het toneel te mogen stralen, van het proces naar de voorstellingen toe en van het sluiten van nieuwe vriendschappen. 

Metro, Gers!, Noorderzon en de Havenloods schreven mooie stukken over Romeo & Claudia.

Wendy Hoogendijk en ik hopen snel terug te keren met een nieuw, mooi project!

Theaterproject Wendy Hoogendijk en Eva Kruijs
Theaterproject Wendy Hoogendijk en Eva Kruijs

Theaterproject Wendy Hoogendijk en Eva Kruijs
Theaterproject Wendy Hoogendijk en Eva Kruijs

Kunst & foto expositie in Studio de Bakkerij

Van 6 februari t/m 30 april 2019 was de, bij de voorstelling horende, expositie Romeo & Claudia te zien in de foyer van Studio de Bakkerij. Kunstenares Marieke van Asperen heeft in samenwerking met bezoekers van Via Kunst meerdere levensgrote kunstwerken gemaakt. Fotograaf Johannes Odé heeft alle spelers gefotografeerd en Eva Kruijs heeft hen op schrift geportretteerd. Komt dat zien!!

Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen en mogelijk nieuwe projecten? Volg Theatergroep NAS dan op Facebook!

Dit project werd mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdamhet Kansfonds en de Nico Adriaans Stichting.

Een bijdrage leveren aan de NAS?

De Steunstichting van de NAS zet zich in om bewoners en bezoekers financieel te
ondersteunen bij zaken die de kwaliteit van hun leven een positieve impuls
kunnen geven. Het gaat om zaken als huisraad voor hun woning, een
gebruikte fiets, winterkleding en schoenen. Deze zaken worden gekocht bij
winkels zoals Piek Fijn, de  Kringloop etc. Maar bijvoorbeeld ook tandartskosten om kiespijn te bestrijden worden ondersteund.


Elke donatie is welkom, met de gedachte dat vele kleintjes bij elkaar een groot bedrag
vormen.

Een donatie kunt u doen via:
Steunstichting Nico Adriaans
NL75RABO0328903086

Theaterproject NAS