HELLO Foto: Wendy Hoogendijk I AM EVA BENDERS

Over mij


I can.

I will.

End of story.

Ik ben Eva: vrouw, moeder, vriendin, dochter, zus, ontdekkende, lerende, fotografe en schrijfster. Samen met mijn lieve man Jos, onze dochter Sterre, zoon Moos en hond Boef woon ik in het mooie Zevenhuizen.

Ik hou van verhalen. Levensverhalen, bijzondere verhalen en inspirerende verhalen. Verhalen van mensen, tussen mensen, door mensen en over mensen. Daarnaast heb ik een bovengemiddelde nieuwsgierigheid naar wat mensen gelukkig maakt. De combinatie verhalen en geluk komt in al mijn werk terug. Ik maak foto’s om mooie verhalen te vertellen en de mooie verhalen van mensen op beeld te kunnen vangen. In een oogopslag, een aanraking, een beweging of een glimlach zit zoveel moois verstopt!

Naast fotografe ben ik schrijfster. In maart 2019 is mijn boek ‘Jouw Gids naar Geluk’ uitgekomen. In deze gids neem ik je mee op een reis door het land van geluk, waarbij ik je in zeven stappen zoveel mogelijk tips, trucs, informatie en vaardigheden aanreik voor optimaal geluk. Je kunt dit boek bestellen door mij te mailen.


Get to know me


Leer de persoon achter de camera alvast een beetje kennen…

Ik hou van…

Alle lieve mensen om mij heen, mijn lieve man Jos, onze dochter Sterre en zoon Moos, onze hond Boef, fotograferen, schrijven, sporten, lekker & gezond eten, reizen, nieuwe dingen leren, goede gesprekken voeren, buiten zijn, ontdekken & genieten van het leven!

Mijn favoriete boeken zijn…

The Power of the Heart, De Kracht van Betekenis en natuurlijk mijn eigen boek Jouw Gids naar Geluk

Ik maak gebruik van…

De Sony A7R11 full-frame systeemcamera met verschillende lenzen, afhankelijk van de foto die ik wil nemen. Ik heb een 35mm en 50mm lens met vast brandpunt, een 18-55mm lens, een 55-210mm lens en een 28-70 lens.

Het leukste aan fotografie vind ik…

Het kunnen vangen van momenten die anders vergeten waren.

Ik bewonder mensen zoals…

David de Kock & Arjan Vergeer, Esther Perel, Stephen Covey en eigenlijk iedereen die de kracht heeft anderen te inspireren en te bewegen richting een mooier leven!

Weetjes over mij..

Ik ben de oudste van vier kinderen. Ik werkte ooit in de geestelijke gezondheidszorg, maar heb het roer volledig omgegooid waardoor ik nu 100% van mijn werkzame tijd kan doen wat ik het allermooist vind om te doen: schrijven en fotograferen. Nog nét iets leuker vind ik toch wel moeder zijn, dus dat doe ik het meest.

Fotografen die mij inspireren zijn…

Peter McKinnon, Lee Jeffries & Cas Oorthuys.

Mensen omschrijven mij als…

Loyaal, lekker eigenwijs, ondernemend en sociaal.