Three day Italian wedding


Hun ontmoeting in Nederland. Zijn aanzoek in Amsterdam.
Hun avontuur in Zuid-Italië. Een bruiloft voor iedereen.


Hij is een Italiaanse gevoelige, rustige filosoof die Lou op de eerste date verraste met een zelfgemaakte cake. Hij wist toen ze elkaar ontmoetten: met haar wil ik oud worden.

Zij is de Nederlandse nuchtere spring in het veld met energie voor tien die hem maar vreemd vond met zijn zelfgebakken cake. De liefde van haar kant moest groeien.

Gelukkig bleek Luca vasthoudend, het stel bleek een gouden combinatie. Hij is haar steady rock, haar rustpunt en haar veilige haven. Zij staat voor hem voor avontuur, sprankelende positiviteit en levendigheid. Ze trekken al snel bij elkaar in en genieten volop van elkaar in hun appartement in hartje Amsterdam.

Eind 2017 krijgen zij de kans te verhuizen naar Campania, Zuid-Italië, waar hij vandaan komt. Ze kunnen gaan wonen in een prachtige villa en onderdeel worden van een bijzondere Italiaanse gemeenschap. Voor Luca is het terug naar zijn roots. Voor Lou een avontuur dat ze maar al te graag aan gaat. Banen worden opgezegd en voorbereidingen getroffen. Lou & Luca gaan naar Italië.

Voordat ze in februari 2018 vertrekken, gaat Luca in december 2017 op zijn knieën. Op het Museumplein in Amsterdam, op de plek waar ze elkaar een jaar geleden voor het eerst ontmoetten.

Nooit is er spijt, maar het is wennen in Italië. De omgeving, mentaliteit, taal en mensen zo anders dan in Nederland. Ook nu tonen Lou & Luca zich een team. Ze bouwen stap voor stap hun bestaan op en hebben in de zomer van 2018 een echt thuis voor zichzelf gecreëerd, waar niet alleen liefde voor elkaar is, maar ook voor de vier katten, het konijn, de vijf kippen en de hond. Ze leven een leven waarin aandacht voor elkaar, vrijheid en liefde voor mens, dier en natuur de boventoon voeren.

En dan is het eind oktober 2018 dan eindelijk zo ver. De driedaagse Italiaanse bruiloft van dit bijzondere koppel.

Lou, die dacht dat ze nooit zou trouwen, ontpopt zich als een ware bruid. Ze is prachtig en vreselijk verliefd.

Luca, in zijn element in het Zuid-Italiaanse Ailano, is zekerder dan ooit dat dit de vrouw is met wie hij zijn leven wil delen.

Er volgen drie prachtige dagen, waarin liefde, beloftes, loyaliteit, maar ook humor en improvisatie allemaal voorbij komen. Precies zoals de relatie van Lou & Luca is. Het was mooi, bijzonder, liefdevol, origineel, nuchter en geweldig. Veel geluk lieve Lou & Luca. Bedankt dat ik jullie fotograaf mocht zijn.

Drie dagen trouwen

Dag 1: Plechtigheden in Ailano

Op dag 1 verzamelen de familie van Lou en de familie van Luca zich bij het gemeentehuis van het pittoreske dorpje Ailano. De (bevriende) burgermeester van het stel begeleidt de officiële ceremonie en weet Lou & Luca te ontroeren met zijn persoonlijke en warme woorden. Vanaf vandaag zijn Lou & Luca het echtpaar Caira-Benders. En dat voelt goed.

Dag 2: De feestelijkheden

De Caira-Benders hebben 32 vrienden en familieleden uit Nederland laten overkomen om de bruiloft bij te wonen. Maar niet voordat er een goed feestje is gevierd. Op vrijdagavond wordt er geborreld, gekletst, gelachen en gegeten. Het vrijgezellenfeest op de Caira-Benders manier. Origineel, anders dan anders en geheel in stijl van het stel.

Dag 3: Trouwen

Vandaag zijn alle gasten aanwezig. Vandaag is de persoonlijke ceremonie, begeleid door een dierbare vriend van het stel en vooraanstaand figuur in de Italiaanse gemeenschap. Vandaag worden geloften uitgesproken en is iedereen getuige van de woorden die Lou & Luca naar elkaar uitspreken. Maar ook is er heel veel eten, een speech van the best man, er zijn er cadeaus en Nederlandse en Italiaanse muziek gezongen door Luca. Maar meer dan dat is er ontlading. Want vandaag is er getrouwd.


Recent bekeken portfolio's